Om Maleen Rosel – Billedkunstner & kreativ

Maleen Rosel
Helle Maleen Rosel Bejlegaard

Maleen Rosel er mit kunstner navn, mit fulde navn er Helle Maleen Rosel Bejlegaard. Jeg har altid været kreativ og tegnede meget som barn, egentlig har jeg aldrig fokuseret på, hvad det kreative har givet mig, andet end jeg syntes det var sjovt. Jeg fik ro i mine tanker, og husker, at jeg var så glad og tilfreds med mig selv bagefter.

Senere gik jeg ned med stress, depression og led af et dårligt selvværd. Desuden er jeg særligt sensitiv og blev meget påvirket af negative stemninger og blev konstant overstimuleret. At lytte til min intuition og mærke mig selv, kunne jeg ikke og det gjorde mig endnu mere ked af det. Jeg havde ingen kontakt til mig selv, og ingen retning i livet.

Jeg har haft job hos ingeniører og entreprenører, med tegning, indkøb, tilbud, arbejdsmiljø og senest som miljøkoordinator. Jeg var meget anerkendt i mine job, men ville gerne noget andet, noget med mennesker.

Min interesse for mennesker og min egen stress, fik mig til at ændre retning. Jeg begyndte at læse til Id Life Coach, og afsluttede min 2-årige uddannelse med certificering hos Ole Vadum Dahl i Silkeborg.

Malerierne blev i første omgang grundlaget for en terapeutisk og følelsesforløsende periode, hvor jeg lærte meget om mig selv, om mine følelser og skyggesider. Tog på kursus i kunstterapi og oplevede stor fascination og glæde ved det at male, og blev bevidst om hvordan farver kan påvirke os.

Jeg bliver glad af at male, og jeg bliver frustreret, irriteret, kommer i tvivl, bliver udfordret og usikker. Men mest af alt bliver jeg glad. Jeg bliver glad mens jeg maler, jeg bliver glad når jeg ser de færdige abstrakte malerier, jeg bliver glad når jeg ser smilet i andre mennesker, mens de betragter mine malerier.

Det var ikke meningen, at jeg skulle sælge mine abstrakte malerier i starten, men det begyndte at blive til mange. Selv om det var rigtig svært at sælge dem, gav jeg slip og sælger nu malerierne signeret Maleen Rosel. Jeg har bl.a. udstillet på gallerier, kunstforeninger, hospitaler, fysioterapeuter og læger. I dag har jeg mit eget galleri i Drastrup tæt på City Syd i Aalborg SV.

I takt med min egen personlige udvikling, den bevidsthed jeg fik omkring det ikke at være glad som menneske og hvordan kunst og coaching kan kombineres til kunstterapi og sætte gang i en større personlig udvikling hos andre mennesker. Så jeg ikke andre muligheder end at starte mit eget firma By Maleen Rosel.

Jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker at blive inspireret, derfor hjælper jeg mennesker til at åbne op for deres glæde og ressourcer, ellers kan de ikke inspirere mig. Vi kan lige så godt have det sjovt mens vi er her.

Velkommen
Helle Maleen Rosel Bejlegaard

PS. Min anden hjemmeside Det Kreative Liv bliver snart ændret til mere personlig udvikling.