Når overbevisningerne fylder for meget.

Jeg gik rundt med nogle overbevisninger som fyldte alt for meget, de drænede mig for energi og egentlig var jeg også både sur og gal.

Jeg maler for, at forstå mig selv bedre og mærke roen igen.

Jeg går ind i mit atelier og begynder at male, helt intuitivt, for at få fat på det der ligger og gemmer sig i det ubevidste. På det tidspunkt var jeg ikke klar over at jeg havde nogle overbevisninger der ikke var sunde for mig. Vidste heller ikke det handlede om overbevisninger, kun at jeg var i dårligt humør.

Det tager ikke lang tid, at finde lærred og maling frem. Helt intuitivt maler jeg med farver jeg godt kan lide, det løfter mit humør.

Når jeg har malet i et stykke tid, begynder jeg at tolke og analysere maleriet.

Det først jeg ser er alle firkanterne i øverste del af maleriet.

I mellem firkanterne er der noget der ligner et hoved, og det ser ud til firkanterne er som tanker der kommer fra hovedet. Få firkanter på den ene side og mange på den anden side… kan du se det?

Det får mig til at tænke på overbevisninger, hvad er det for nogle overbevisninger jeg har om mig selv og hvad er det for nogle overbevisninger jeg har i forhold til andre. Du kender det sikkert godt, når du tænker “det gør man bare ikke” om en handling andre foretager sig, f.eks. ikke gider samler l**ten op efter deres hund.

 

Overbevisning = At have en tro eller mening der er baseret på grundige overvejelser, erfaring eller noget vi har hørt, set eller fået fortalt så mange gang, at vi tror på det. Overbevisninger bliver skabt ved gentagelser.

Synonymer på overbevisning kan være – betragtning, holdning, indstilling, mening, standpunkt.

Prøv dette, hvis du vil arbejde med dine overbevisninger.

1. Bliv bevist om hvilke tanker/overbevisninger du har om dig selv eller andre.

2. Spørge dig selv om det er sandt.

3. Hvordan reagerer du når du tænker den tanke?

4. Hvem ville du være foruden den tanke?

 

Husk – Du ER ikke din tanke, du HAR en tanke.

Håber det giver mening for dig… ellers skriv i kommentar feltet lige herunder 🙂

 

overbevisninger-kunstterapi

Har kan du se hele maleriet, måler 60×80 cm, uden signatur hvilket betyder det ikke er færdigt endnu 🙂

2 Comments

  1. Hej Aase

   Dejligt at høre du er bevidst om, at farver er mere end farver.

   Jeg kan kun anbefale dig, at male, vælg en farve og mal dit maleri med den. Du må godt have andre farver, men der skal være en overvægt af den farve du vil arbejde med. Når du maler så skriv alt det ned du tænker og føler. Måske viser der sig nogle symboler på dit maleri, hvad forestiller de? er det noget du kan genkende? beskriv følelsen.
   Håber det giver mening for dig 🙂

   Helle Maleen Rosel Bejlegaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.